Krydret rødkål fra Nødebo Præstegård

Det er kokken Thomas Elletoft Jeppesen, der har lavet opskriften.
Han har lige åbnet sin egen vinhandel på Nørrebro: Elmegade Vin.
“Jeg synes, det er fedt de bruger min opskrift i Nødebo Præstegård”, siger Thoms Elletoft Jeppesen.
I år vil hans firmakunder, der køber vin, også få en lille krukke af den krydrede rødkål med som gave.

1/2 rødkål
2 stænger kanel
2 dl. balsamico-eddike
50 g soltørrede tranebær
2 dl tranebærsaft
1/4 stang vanilje
10 korn spidskommen
1 spsk. honning
ca. 4 spsk. soya smør til stegning
evt. fedt fra andestegen
Sådan laver man rødkålen til 4 personer:
Kålen snittes i strimler og steges i smør.
Balsamicoeddike og honning tilsættes.
Kog kålen i ti minutter og tilsæt vanilje, kanel og kommen.
Krydderierne kan kommes i en engangstepose, så er de lige til at tage op inden serveringen.
Hæld tranebærsaften ned til kålen og krydderierne, og lad det simre ca. 25 minutter.

Er der overskydende saft i gryden, kan det hældes fra. Hæld evt. en smule andefedt ned til kålen og smag til med groft peber og soya. Vend soltørrede tranebær i kålen og spis.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>