Chili Con Carne

9 løg
9 fed hvidløg
6 grønne peberfrugter
3 ds. hakkede tomater
3 ds. Baked Beans i tomatsauce
1,5 dl. olie
1,5 kg. hakket oksekød
4,5 tsk. salt
Et helt glas stærk "Sambal Olec"
chilisauce (250 g)
5 spsk. spidskommen (25 g)
1 tsk. cayennepeber
3 oksebouillon-terninger
2 dåser konc. tomatpuré

Arbejdstid: 30 min.

Kogetid: ca. 1 time

 

Pil og hak løg og hvidløg.

Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i små terninger.

Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg heri kort. Kom kødet i gryden, og lad det snurre med, til det har skiftet farve. Vend hele tiden.

Tilsæt salt, chilisauce, spidskommen, cayennepeber, hakkede tomater, konc. tomatpuré og bouillon. Smag til med salt. Lad retten snurre under låg ca. 30 min.

Kom peberfrugter og bønner i gryden og lad retten snurre yderligere 25-30 min.

Tips:
Retten skal være stærk, men pas på med chili-krydderierne.

Vær opmærksom, hvis der bruges friske chilipebre. Gør dem i stand under rindende, koldt vand. Det er stærke sager. Gnid IKKE øjne (selv om det er fristende) og få ikke kerner under neglene. Det svier, længe og meget.

Kan fryses.

Holdbarhed: 2-3 måneder.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>